/* Φιλοσοφικοί Αντικατοπτρισμοί (ΦΑΝΤΙ): Μηχανισμός και Δάση */ Philosophical Mirage

Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2006

Μηχανισμός και Δάση

(συνεισφορά στο H Φωτιά και η Τούρτα)
------------------------------------------
Τον κακομοίρη τον Ρουσσόπουλο και το κάθε δημόσιο πρόσωπο με μια "θέση" "ευθύνης"! Τι έχει ακούσει μέχρι στιγμής ...

Καλά γιατί κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα; Τι μας είπε ο άνθρωπος;

"Ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα".

Ποιός είναι ο κρατικός μηχανισμός;

Ε! Τι ρωτάει τούτος καλέ; Συγνώμη αλλά δεν έχω δει κανένα "κρατικό" "μηχανισμό" να περπατάει έξω απο το παράθυρό μου...

Μπας και είναι σαν το δάσος ... ξέρετε τώρα πράσινο, πυκνό και αυτό που προσφέρει σε ΜΑΣ οξυγόνο ; Α, α, ναι μην το ξεχάσω όπου αναπαυόμαστε, ρεμβάζουμε, κάνουμε το pic-nic μας και αν έχουμε και κανά φοβερό κονέ βλέπουμε και την θάλλασσα. Γιούπι!!

Μάλιστα ο κακομοίρης ο Ρουσό ως μέρος του "μηχανισμού" ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ όπως προβλέπεται να ανταπόκρινεται ένας κρατικός μηχανισμός: έκανε αυτό που προβλέπουν οι κανόνες λειτουργίας του μηχανισμού για την θέση του, επικοινώνησε άμεσα με τους πολίτες για να τους διαβεβαιώσει πως "ο μηχανισμός λειτουργεί".

Ναί! Ένα είναι βέβαιο ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ πράγματι λειτουργεί! Και η φύση δυσ-λειτουργεί. Δεν είδατε πόσο μηχανικά μας τα είπε ο Κος εκπρόσωπος ... του μηχανισμού; Δηλαδή τι περιμένατε απο τον Μηχανισμό; Πάθος και δάκρυα; Ή να απολογηθεί για την ύπαρξη του μηχανισμού! Δεν έφτιαξε τον Μηχανισμό ο Κος Ρουσόπουλος τον βρήκε έτοιμο όπως και εμείς οι υπόλοποι, απλά τον συντηρούμε όλοι μας και τον θρέφουμε.

Όχι δεν είναι σωστό να γιαουρτώσετε τον κυβ. εκπρόσωπο εμένα τον Mirage πρέπει να γιαουρτώσετε! Εγω φταίω πρώτα απ' όλους!!!

Εγω φταίω για την φωτιά της Κασσάνδρας, για τον Μηχανισμό για όλα ... Φταίω που ενώ απο μικρός είχα αυτή την αίσθηση πως όλα είναι στραβά σε τούτον τον κόσμο και ήθελα να βρω γαιτί, δεν ξεκίνησε απο μικρός την ενασχόληση με την φιλοσοφία.

Φταίω γιατί ενω ο πατέρας μου έλεγε "Η ζωή είναι πολύ μικρή παιδί μου, κανένας δεν πήρε τα πλούτη μαζί του στον τάφο" (δεν κυριολεκτούσε βέβαια αφού οι τυμβορύχοι πάντα έκαναν "χρυσές" δουλειές, σωρός τα χρυσά αντικείμενα στους τάφους των πλουσίων).

Εγώ του έλεγα "Πατέρα η τεχνολογία κάνει θαύματα, η ιατρική προοδεύει συνεχώς, το φεγγάρι κατακτήθηκε, η ανθρώπινη γνώση αυξάνει εκθετικά και αφού όπως λες η ζωή είναι μικρή πρέπει να την ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ! Και για να την περάσω καλά πρέπει να σπουδάσω, να αποκτήσω χρήματα, ένα ωραίο και μεγάλο σπίτι, αυτοκίνητα, ανέσεις, να βγαίνω να διασκεδάζω, να φτιάξω και το εξοχικό μου στην Σιθωνία". "Πως θα πηγαίνεις παιδί μου στην Σιθωνία;" "Μα θα 'χω ιδιωτικό jet πατέρα!"

Πόσο λάθος είναι να κάνει κανένας τον έξυπνο σ΄έναν πατέρα ...

Να φανταστείτε ακόμη και μόλις πριν 10 χρόνια απορούσα που το όνειρο του πατέρα μου ήταν να γυρίσει στο χωριό να γίνει αγρότης!

Φταίω λοιπόν, γιατί αν είχα ξεκινήσει την φιλοσοφία από μικρός, με το πάθος που είχα θα είχα σώσει τώρα όχι μόνο το δάσος στην Κασσάνδρα αλλά ολόκληρο τον Κόσμο!

Θα ήμουν απίστευτα ικανός στο γράψιμο, θα είχα επηρεάσει διανοούμενος, στοχαστές και κυβερνήσεις και το "ευρύ" κοινό. Θα ήμουν ένας στοχαστής με επιροή παγκόσμιας εμβέλειας .

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν συνειδητοποιήσει πως το Οικολογικό πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος του 21ου αιώνα και είναι απλά πρόβλημα φιλοσοφικό!

Όλοι θα γνώριζαν ήδη πως το δάσος είναι ζωντανό και πως ζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ χωρίς τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ άνθρωπο και θα το είχαν αφήσει στην ησυχία του!!!

Μόνο ο απολίτιστος άνθρωπος μπορεί να συμβιώσει με το δάσος

"Living from nature and lacking the technology to dominate their environment, native peoples have learned to watch their surroundings and understand the intricacies of the rainforest.

O πολιστισμένος άνθρωπος έχει πολύ βάρβαρες απόψεις για την φύση ή για να το πούμε χριστιανικά ώστε να μην σας κουράσω και πολύ φιλοσοφικά εδώ

Ο πολιτισμένος άνθρωπος πιστεύει πως ο Θεός έφτιαξε την φύση ΓΙΑ τον άνθρωπο.

Έτσι τα δάση θα ζούσαν μόνα τους χωρίς ανθρώπινους οικισμούς ούτε μέσα ούτε καν ελάχιστα κοντά, χωρίς εξοχικά και παραδισένια ξενοδοχεία, χωρίς καθόλου δρόμους μέσα στο δάσος (πυρο-προστασίας τους λένε !!!)

Οι άνθρωποι του πλανήτη θα άρχιζαν να συνειδητοποιούν πως ο πλανήτης είναι ζωντανός και πως η ανθρώπινη "ανάπτυξη" τον αργοπεθαίνει, πως η Γαία ως ζωντανό υποκείμενο έχει ηθική αξία και πως εμείς απλά αποτελούμε ένα μικρό κύτταρο στο σώμα της, ένα κύτταρο που άρχισε να αναπτύσεται ως καρκίνος.

Φταίω γιατί εαν είχα ξεκινήσει την φιλοσοφία απο μικρός τώρα όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη θα είχαν αρχίσει να γνωρίζουν την πηγή του προβλήματος και όχι να αναρωτιούνται εαν οι πολιτικοί κάνουν ψηφοθηρικές ταινίες για το πρόβλημα!

Και γνωρίζοντας οι άνθρωποι την πηγή του προβλήματος θα έκαναν αυτό που χρειάζεται: θα είχαν αρχίζει να καίνε τα πολιτισμένα τους μυαλά ... μπας και σώσουνε κανένα δένδρο, κανένα πόσιμο νερό, κανένα άλλο είδος, ή τον αέρα που αναπνέουμε!

Ρίξτε όλες τις τούρτες σε μένα, εγω φταίω! Φταίω γιατί η τεχνο-φιλοσοφία που δημιούργησα κάποτε και έγινε μηχανισμός απέτυχε. Φταίω γιατί άργησα να την αλλάξω και να αλλάξω τον Κόσμο! Γιαουρτώστε εμένα, τον Mirage, τον αποτυχημένο φιλόσοφο/στοχαστή!

2 Comments:

At 4:37 μ.μ. EEST, Blogger Takis Alevantis said...

«Αυξάνεσθε και πλυθύνεστε και κατακυριέυσατε την Γη» - νομίζω πως πρώτα φταιει αυτό ςπου το πιστεύει και μετά εσύ mirage.

Βέβαια η ανάληψη της ευθύνης σε προσωπικό επίπεδο είναι πάντα το πρώτο βήμα προς τη θεραπεία. Και γι' αυτό αντί για γιαούρτ ένα μπράβο ...

 
At 9:17 μ.μ. EEST, Blogger ovi said...

Μη στεναχωριεσαι, δεν εισαι μόνος σου. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε κι άλλους!!! :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home