/* Φιλοσοφικοί Αντικατοπτρισμοί (ΦΑΝΤΙ): Το Γιατί και ο Όλυμπος */ Philosophical Mirage

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2006

Το Γιατί και ο Όλυμπος

Αποφάσισα να ανεβάσω την συνεισφορά μου στο Γιατί; εδώ μια και μου άρεσε και διαπίστωσα πως άρεσε πολύ και σε άλλους. Οπότε τις αξίζει μια περίοπτη θέση.

Όσο μου το επιτρέπει η δουλειά θα συνεχίσω τον αγώνα με αργά βήματα αναπτύσσοντας την νέα φιλοσοφία. Υπομονή μερικά χρονάκια.
----------------------------------
Η tolitsa δυστυχώς είναι μια.

Ο Έλληνας του οποίου έχω την τιμή να αποτελώ χαρακτηριστικό δείγμα, είναι γκρινιάρης. Είχε κάποτε τον υψηλότερο (πνευματικό) πολιτισμό που έχει πετύχει λαός και τώρα νιώθει ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Όλα ξεκινούν από την ερώτηση, μετά έρχεται η γνώση, κατόπιν έρχεται και η παιδία.

Οι περισσότεροι "Δυτικοί" έχουν κάποια υποτυπώδη "ταυτότητα", τουλάχιστον τέτοια ώστε να λειτουργούν οικιοθελώς ως γρανάξια μιας καλο-κουρδισμένης μηχανής. Οι Έλληνες είναι δραματικοί! Ήταν κάποτε θεοί του Ολύμπου και τώρα είναι κοινοί θνητοί. Θα σταματήσουν την γκρίνια μόνο όταν ανέβουν και πάλι στον Όλυμπο.

Κε Δήμου ούτε Ανατολή ούτε Δύση, δεν μπαίνει σε έτοιμο καλούπι ο Έλληνας. Ελπίζετε και εσείς σε κάποια μορφή του ανέλπιστου .... είστε γνήσιος Έλληνας! Η ταυτότητα του Έλληνα είναι είτε ένας νέος Όλυμπος ή η μη-ταυτότητα! Δεν γίνεται διαφορετικά λόγω ιστορίας.

Οπότε το ερώτημά σας γίνεται ποιά ταυτότητα επιθυμεί ο Έλληνας, την Ολυμπιακή (να κάνει ρήμα και με την συζήτηση των Ολυμπιακών αγώνων) ή την μη-ταυτότητα; Όπως αναφέρω και στο μακροσκελές και βαρετό post μου ( Εν ερχή ην η Ερώτηση) συνήθως οι κατάλληλες ερωτήσεις περιέχουν και σπέρματα απαντήσεων :)

4 Comments:

At 4:05 μ.μ. EEST, Blogger Derevirn said...

ενδιαφέρον post... ρίξε μια ματιά και σε ένα παρεμφερές στο δικό μας blog: http://rational-minds.blogspot.com/2006/08/blog-post_115565495034477121.html

 
At 7:04 μ.μ. EEST, Blogger ovi said...

:)

 
At 3:34 π.μ. EEST, Blogger sadosadist said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ; ΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΚΕΤΟ!!!

:)))

 
At 9:47 π.μ. EEST, Blogger ΦΑΝΤΙ said...

Σωστό ...! Άντε τώρα να καταφέρουμε να βγάλουμε και Ταυτότητα ...

Είπαμε όμως (Ο Ηράκλειτος είπε) εαν δεν ελπίζεις πως περιμένεις να βρείς το ανέλπιστο;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home